Och vinsten gick till…

Publicerad: 02/12 23:25

Resultaten publicerades ju redan kl. 22 på hbl.fi, men här ännu för repetitions skull:

Vinsten gick alltså till Nikita Borisoglebskij. På andra plats kom Petteri Iivonen och på tredje plats Esther Yoo från USA. Övriga finalister var Nancy Zhou, Kim Bomsori och Emma Steele.

Borisoglebskij är född 1985 i Volgodonsk i Ryssland och bosatt i Belgien. I finalen spelade han Brahms och Sibelius violinkonserter. Borisoglebskij har tidigare vunnit femte pris i Queen Elisabeth-tävlingen 2009 och andra pris i Tjajkovskij-tävlingen 2007.

Nikita Borisoglebskij belönades också för bästa framförande av Sibelius violinkonsert. Nancy Zhou fick specialpriset för bästa framförande av Kaija Saariahos Tocar. Emma Steele från USA fick domarnas specialpris till en ung begåvning.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Sweden: 02/12 23:28

    Tack tack för denna blog


RSS feed for comments on this post.