Stop, Arrét

Publicerad: 29/12 21:14

i Quebec, Laurentides, Hôtel Le Chantecler à Ste-Adèle

Vad är ljuvligare än Canadian maple – en munk, a donut with maple frosting and maple custard? Plötsligt blir man lillasystern som trängs i baksäget och delar rum med en tolvåring och ombeds torka disken efter maten..fastän man kanske hellre skulle laga den. Frostnupen gran och blyertsgrå björkar, som glimmar supervackert när man kommer närmare och solen lyser genom grenarna.. Långt från Toronto och Starbucks i varje kvarter, närmare förfrusna kinder, pulka, skidbackar, äggtoddy och Det Nya Årtiondet, långt från dagstidningar, nyheter. Är det typiskt amerikanskt att inte prenumerera på åtminstone en dagstidning, att inte vilja läsa om alla hemskheter då det inte gäller Tiger Woods, Charlie Sheen eller Brittany Murphy?

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - gun snellman: 07/01 20:18

    Vem i denna värld har inte kritiserat sitt hemland? Det är som om det värsta man kunde göra är gå ytterom Finland och kritisera det som varje människa kan läsa genom att plita igenom OECDs statistik om våld. Om någon har en åsikt i frågan, som är rätt, så blir man inte ”ohygienisk”. Men det är lite ”ohygieniskt” att inte läsa statistiken själv, för då skulle man kanske få en mera realistisk bild av våldet i vårt land. Vi mördar mest barn i Norden. Något att skryta med? Eller är det ”städigast” att sopa fakta under mattan?


RSS feed for comments on this post.