Fäder och söner

Publicerad: 24/11 21:54

Ni kommer väl fortfarande ihåg ”Balloon Boy” – sexåriga Falcon Heene som förra månaden påstods ha flugit iväg med sin pappas hemmagjorda ballong? Jag råkade se nyheten på nätet samma kväll som den där ballongen rymde iväg från familjens gård i Colorado. Hela världens nyhetssajter gav oss minut-för-minut-bevakning, men jag gick och la mig, och nästa dag kunde man läsa att pojken legat gömd i familjens garage hela tiden. Jag berättade historien för mina barn, och drog ut på slutet, så att den fick samma överraskningseffekt som den hade haft på oss.

Det kändes lite så där som man föreställer sig att folk tog in nyheter förr i tiden: hela familjen samlad framför radion, med riktig krigsrapportering blandat med science fiction-radioteater. Kanske lite som en Allers-artikel.

Hela saken kändes harmlös i någon dag tills familjen Heene började dyka upp i nyheterna och man insåg att den här lilla sexåriga pojken var ett offer för sina föräldrars exceptionella mediekåthet. I ett klipp kunde man se den stackars Falcon kasta upp mitt i en sändning av Good Morning America.

Sånt ger inte mycket hopp för mänskligheten – eller medieklimatet – därför tänker jag nu bjuda på familjen Heenes raka motsats. En tioårig amerikansk pojke som är mycket medveten om varför han sitter i ett nyhetsinslag, med en pappa som verkar både stolt och rationell. Klicka på filmen för att se den – veckans mest underhållande:

YouTube Preview Image

2 Comments

  1. Kommentar #1 - jk: 25/11 21:22

    Här är några fler skrämmande barn som precis som atheistpojken och ballongpojken gör exact vad mamma och pappa vill. Sjukt!


  2. Kommentar #2 - jk: 25/11 21:24

    Whoops!
    http://www.youtube.com/watch?v=PR76l9mWVow


RSS feed for comments on this post.