Vem blir dagens August?

Publicerad: 23/11 13:07

Ikväll – 18.30 finsk tid – får vi veta vem som får årets Augustpris i Sverige. Två av de skönlitterära kandidaterna har vi intervjuat, Steve Sem-Sandberg förra söndagen och Johannes Anuyru i dag. Intervjun med Anyuru känns brinnande aktuell, inte minst med tanke på de senaste dagarnas rubriker från den sydsvenska kommunen Vellinge. Recensionen av Anyurus diktsamling hittar ni här.

Till nyår planerar vi på kulturen att publicera en stor artikel om decenniet som gått. Ju mer vi pratar om det, desto tydligare blir det att 2000-talets första decennium varit oerhört dynamiskt och händelserikt. Det är mycket som har hänt i kulturlivet och i våra liv i övrigt. Jag vill gärna höra exempel av er läsare också. Vad kommer ni ihåg från de senaste tio åren?

En förändring som känns både omvälvande och lite obetydlig på samma gång är de sociala mediernas frammarsch. Senast jag hörde hade Facebook typ 250 miljoner användare.

Men än så länge får Facebook klara sig utan Tapani Ritamäki.