Glad nobeldag

Publicerad: 08/10 08:48

Margaret Atwood befinner sig på en flygplats, frustrerad över att hon inte kan köpa organiskt kaffe. Aarrgh, skriver hon på Twitter. Så ska väl inte en möjlig nobelprisvinnare uttrycka sig?

Nja, det finkulturella nobelpriset är ju i själva verket en folkfest – läs Johan Hiltons hejdlöst finurliga jämförelse med Schlager-EM på hans kulturblogg på Expressen.

I dag har vi en fin Nobelbarometer i tidningen, lagom till tillkännagivandet klockan 14 finsk tid. Där kan ni bland annat läsa Björn Wimans kommentar om bråket inom Akademien. Wiman är kulturchef på Expressen och det här blir hans debut i Hbl. Vår tanke är att det så småningom ska bli som på sextio- och sjuttiotalet: då var man tvungen att läsa båda tidningarna parallellt – Expressen och Husis – för att verkligen följa den nordiska kulturdebatten.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Sakura: 08/10 12:57

    Jag ska sitta bänkad framför tvn med en kopp kaffe och en berlinermunk :) Ska bli spännande att se Peter Englund, han känns inte lika cool, svår och ”litterär” som Horace, men samtidigt är han så kunnig och sympatisk……

    Jag håller tummarna för Haruki Murakami, men det blir väl troligen inte så…..


RSS feed for comments on this post.