200 år sedan

Publicerad: 17/09 10:11

I dag länkar vi till kollegan Sydsvenskan som uppmärksammar att det gått 200 år sedan Finland och Sverige gick skilda vägar. Kjell Westö, Heidi Avellan, Johanna Koljonen och undertecknad fick bland annat svara på frågan om hur vår kultur hade sett ut om vi fortfarande varit en nation. Jag kunde inte låta bli att klämma in Daniel Westling på ett hörn. Hade Finland fortfarande varit en del av Sverige så hade ju kungafamiljen fått ännu mer synlighet i våra kvällstidningar än den redan har.

Läs intervjusvaren här!

Och – för att rikta uppmärksamheten till dagens kultursidor – missa inte Dan Sundells text om Ateneums Picassoutställning: ”På den här utställningen är det en fulländad Picasso som möter publiken. Det är en Picasso i kött och blod, helnaken och med ett praktfullt stånd”.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Lou: 21/09 19:28

    Är det inte skam att släkten Klingspor har en släktfest utanför Finska ambassaden i Stockholm på 200 årsdagen av kriget och förlusten?


RSS feed for comments on this post.