Nytt i recensionsväg

Publicerad: 31/08 17:24

Ni har väl inte har missat Pia Ingströms recension av Claes Andersons minimemoarer i lördags? På söndag recenserade jag Drottning K på Svenska teatern, medan Hans Sundström skrev om Jörn Donners nya Bergmanbok. Den sistnämnda texten ligger inte på nätet ännu – det ska förhoppningsvis åtgärdas.

Och slutligen – Niclas Lönnqvist skriver om Lou Reed & Laurie Anderson i festspelstältet igår. Jag var också där, och hade dessutom den tvivelaktiga äran att bli bjuden på en presskonferens med duon på hotell Kämp i dag. Det var en ofrivilligt komisk tillställning, eftersom Lou Reed verkligen gjorde sitt yttersta för att göra oss alla – inklusive Anderson, som trots allt är hans fru – väldigt obekväma. Roligast var när han frågade oss om vi får ”freebies”, dvs om vi hör till dem som snyltar och går gratis på konserter. Detta fick en av de närvarande journalisterna att neka strängt, eftersom han trodde att Reed frågade om vi får ”free beers”. Ett par riktiga intervjusvar lyckades jag nog också få ur paret, men det får ni läsa om i morgondagens blad.

Härmed noterar vi förresten också att Festspelens sista dag är i dag. Det tajmas ganska perfekt med Den Stora Bokhösten. Nästa vecka recenserar vi stora finlandssvenska romaner så gott som dagligen.

4 Comments

 1. Kommentar #1 - Cecilia: 07/09 10:04

  Hej,

  var blev recensionerna av de stora finlandssvenska romanerna förra veckan?

  MvH
  Cecilia


 2. Kommentar #2 - Philip: 07/09 10:52

  Hej Cecilia
  De stora finlandssvenska romanerna recenseras alltså den här veckan – Kjell Westö, Monika Fagerholm och Fredrik Lång.


 3. Kommentar #3 - B M Eklund: 07/09 12:41

  ”Peter Englund kliar sig bakom huvudet.”
  Så står det i PT:s utmärkta intervju med Peter Englund.
  Min fråga : VAR kliar englund? På väggen? I luften?
  Det kan väl inte handla om att han kliar sig i nacken??


 4. Kommentar #4 - Philip: 07/09 14:45

  haha, det har du rätt i, jag märkte det själv också – försent. Borde kanske ändra det åtminstone på webben.


RSS feed for comments on this post.