Lite mera kulturdebatt

Publicerad: 09/06 13:01

Senaste numret av Nya Argus handlar rätt mycket om Hbl, och det är bra läsning – från Trygve Söderlings genomgång av vårens kulturdebatt till Richard Branders testamente om sin tid på Hbl. Dessutom publiceras ett hejdlöst roligt utdrag ur Fredrik Långs emotsedda höstbok Dick, Docenten och Jane, som enligt Schildts höstkatalog är en ”svidande kritik av det rådande kulturklimatet”. På basen av den lilla texten verkar det som att Fredrik Lång har skrivit den bok som jag och många andra, framför allt en del av mina bekanta skribentkolleger i Sverige, gått och talat om att skriva i flera år nu: den definitiva kollektivromanen om en kulturredaktion.

Men om jag känner Långs författarskap rätt – och tror på förlagets vidare beskrivning – är det här knappast ändå en kollektivroman utan mer sannolikt en bok om en medelålders man som har problem med sitt äktenskap.

Söderlings text kan läsas i sin helhet på Nya Argus hemsidor (varför inte mera? Borde inte Nya Argus publicera allt, så småningom, på sina hemsidor?). Mera om nya Nya Argus på torsdagens kultursidor.

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - Trygve Söderling: 12/06 00:12

    Tack för kommentaren om Lång och Brander. Den korrekta webbadressen till Nya Argus hemsida (i allmänhet) är http://www.kolumbus.fi/nya.argus/index.html

    — Permanent länk till det aktuella numret: http://www.kolumbus.fi/nya.argus/Arkiv/200904/index.html


RSS feed for comments on this post.