Kort smekmånad för Conan

Publicerad: 13/01 00:22

En mycket tråkig nyhet från underhållningsvärlden så här på tisdag kväll: Conan O’Brien, Finlands egen talkshowälskling, hotar att lämna flaggskeppet The Tonight Show om den krisande kanalen NBC genomför sina planer att placera Jay Leno före honom i tablån.

Detta är speciellt tråkigt eftersom Conan gjort en fantastisk insats som ny värd för Tonight Show under de sju korta månader som han haft jobbet. Alla som följt Conan på SubTV, sedermera Sub, har också kunnat konstatera att uppgraderingen från sena Late Night varit ett otroligt lyft för honom som programvärd. Han har fått en bättre studio, större gäster – och dessutom flyttat hela sin familj och i stort sett alla sina medarbetare från New York till Los Angeles. Vem som helst förstår att det inte är någon liten sak. Att Conan hotar att lämna showen om NBC placerar Jay Leno före honom är helt förståeligt. Dels har Tonight Show alltid visats på samma tid varje vardagskväll, men ännu viktigare: Leno var ju hans företrädare på Tonight Show. Det här kan inte tolkas annat än som ett bristande förtroende från NBC.

Vi följer situationen med spänning. Tack till Martin Degrell för nyhetstipset.

3 Comments

  1. Kommentar #1 - Mattias: 13/01 00:55

    Men alltså, varför rubriksätter NYT så, och varför skriver du så i ingressen? Leno ÄR ju med sin The Jay Leno Show redan före Conan i tablån. Det är väl inte det som han reagerar mot, utan enbart den ändrade tiden. Eller har jag läst fel?


  2. Kommentar #2 - JS: 13/01 02:04

    Rubriken här är också minst sagt konstig. Hur kan man ens få för sig att kalla sju månader för ”kort smekmånad”?


  3. Kommentar #3 - Philip Teir: 13/01 08:30

    Ja, som jag uppfattade det som väntade sig Conan bygga upp det här konceptet under en betydligt längre tid. I talkshowvärlden är väl inte sju månader särskilt länge.
    Mattias: du har rätt, Jay Leno kommer redan före, det visste jag ju i och för sig, men följde NYT:s rubricering.


RSS feed for comments on this post.